ADEMHALING / OMFT

Peter Helderop

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Ademhalen en oro-myofunctionele therapie

Tijdens deze eerste cursusdag dompelen we ons onder in de essentiële relatie tussen ademhaling en biologische holistische tandheelkunde. We hebben het voorrecht Peter Helderop te verwelkomen, een autoriteit op het gebied van Oro-Myofunctionele Therapie (OMFT). Deze dag staat volledig in het teken van het begrijpen van hoe ademhaling niet alleen de mondgezondheid beïnvloedt, maar ook het algehele welzijn.

 

Peter Helderop deelt zijn diepgaande inzichten in de impact van myofunctionele stoornissen op tandheelkundige en lichamelijke gezondheid. We verkennen de rol van tongpositie, lipfunctie en slikpatronen bij het behoud van een gezonde mond. Met praktische demonstraties en casestudy's worden de verbanden tussen ademhaling, houding en tandstand blootgelegd.

 

Deze dag markeert een cruciale stap in onze reis naar biologische holistische tandheelkunde. We leren niet alleen hoe we symptomen kunnen behandelen, maar ook hoe we de onderliggende oorzaken kunnen aanpakken. Samen met Peter Helderop duiken we diep in de wereld van OMFT en ademhalingspatronen, en ontdekken we hun onschatbare rol in het bereiken van volledige lichamelijke balans.


Leerdoelen:

  • Oro-myofunctionele therapie toepassen in de praktijk
  • Belang ademhaling op ontwikkeling gebit
  • Signalementen om het te herkennen 
  • Verbinding ademhaling - Gebit
OMFT - Logopedist

Peter Helderop

Peter Helderop, logopedist. Na zijn studie logopedie aan de Leidse Hogeschool heeft hij zich in 1989 gevestigd als logopedist in Vlaardingen en vanaf 1991 in Monster, Poeldijk, Naaldwijk, Maasdijk, Wateringen, Rijswijk, ‘s Gravenzande en Honselersdijk. Twee van zijn logopediepraktijken zijn gevestigd in een tandartsenpraktijk. Hij heeft zijn aanvullende opleiding op het gebied van de oro-myofunctionele-, stem-, stotter-, spraak- en taaltherapie in zowel binnen als buitenland opgedaan. Het grootste deel van de tijd is hij werkzaam in de logopediepraktijk.

Daarnaast geeft hij lezingen OMFT en nascholingen Logopedie en Tandheelkunde. Hij is lid geweest van vele werkgroepen en commissies van de NVLF en de Ned. Maatschappij tbv Tandheelkunde en de Arbeitskreis für Myofunctionelle Therapie in Duitsland. Hij heeft meegewerkt aan het ontwikkeling van de richtlijn Mondzorg voor Jeugdigen van de NMT. Tevens is hij (gast)docent op de ACTA te Amsterdam voor de opleiding Kindertandheelkunde en  voor de CEPCD te Oisterwijk.

Van 2002 tot 2012 was hij vicevoorzitter van het Verenigingsbestuur van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). Vanaf 2012 tot en met 2017 was hij lid van de ledenraad van de NVLF.

Peter geeft al meer dan 25 jaar post HBO nascholingen Logopedie en Tandheelkunde OMFT 

22-02-2024
Starts at 13:30
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden