Occlusie en skelet

Nelson Annunciato

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Je gebit en je lichaam

Op deze een na laatste dag hebben wij het voorrecht om Nelson Annunciato te verwelkomen. Deze dag staat volledig in het teken van de verbanden tussen occlusie en het skelet, en hoe deze relatie van invloed kan zijn op de algehele lichamelijke gezondheid.

 

Nelson Annunciato zal ons leiden in het begrijpen van de diepgaande interactie tussen occlusie en het skelet, en hoe dit van invloed kan zijn op verschillende aspecten van ons welzijn. We zullen de T-scan-technologie verkennen, die ons in staat stelt om nauwkeurige informatie te verkrijgen over occlusale krachten en onevenwichtigheden.

 

Deze dag biedt een unieke kijk op hoe tandheelkunde en lichamelijke gezondheid met elkaar verweven zijn. Met behulp van praktische demonstraties en wetenschappelijke inzichten zullen we samen de rol van een gebalanceerde occlusie in het bevorderen van gezonde gewrichtsfuncties en algemeen welzijn verkennen. Deze cursusdag markeert de voltooiing van een reis naar biologische holistische tandheelkunde, waarin we hebben geleerd hoe verschillende facetten samenkomen om een complete benadering van mondgezondheid en algeheel welzijn te vormen.

Biologisch Tandarts

Nelson Annunciato

Prof. Dr. Nelson Annunciato deed onderzoek en werkte aan de Universiteit van Sao Paulo (gespecialiseerd in biogeneeskunde op de afdeling functionele neuroanatomie), waar hij onderzoek deed naar het zenuwstelsel.


Tussen 1989 en 1991 zette hij zijn hersenonderzoek voort aan het Instituut voor Anatomie van de Medische Universiteit van Lübeck, Duitsland. Van 1996 tot 1998 werkte hij (postdoctoraal) aan de Duitse Academie voor Ontwikkelingsrevalidatie in München aan het Neurologisch Revalidatieprogramma (regeneratief vermogen van het zenuwstelsel).


Vanaf 1999 deed hij als privédocent aan de Universiteit van Mackenzie in Sao Paulo, Brazilië onderzoek naar de ontwikkelingsstoornissen van de kinderhersenen. In 2001 ontving hij een hoogleraarschap en hoofd van de afdeling Ontwikkelingsstoornissen aan dezelfde universiteit. Van 2004 tot 2010 was hij wetenschappelijk directeur van het ZiFF (Centrum voor Integratieve Gezondheidsbevordering en Training) in Essen, Duitsland.


Van 2009 tot 2016 was hij ook gastprofessor aan de Universiteit van Murcia, Spanje.

In maart 2018 voltooide hij de postdoctorale opleiding voedingsgeneeskunde met een focus op de preventie en behandeling van ziekten die verband houden met veroudering aan de Universiteit van Uningá, Brazilië.

Sinds 2019 als wetenschappelijk adviseur en biomedisch wetenschapper in de onderzoeksgroep Dr. File actief.


Om de neurowetenschappelijke bevindingen beter over te brengen naar de therapeutische context, nam hij deel aan de Bobath-basiscursus voor kinderen (GKB-erkend) in Essen en een Bobath-basiscursus voor volwassenen (IBITA-erkend) in Gailingen. Ook voltooide hij een opleiding in sensorische integratie. Hij werkte ook als spreker samen met Castillo Morales en Beatriz Padovan.

04-07-2024
Starts at 13:30
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden